NIEUWS!!! Apotheek Wheermolen wordt een Uitdeelpost! – Kennedy Apotheek – Purmerend

Terug naar overzicht

NIEUWS!!! Apotheek Wheermolen wordt een Uitdeelpost!

Graag informeren wij u over een aantal organisatorische wijzigingen binnen ons organisatie. Apotheek Wheermolen en Kennedy Apotheek zijn één organisatie. De medewerkers binnen ons organisatie zijn ook één team. Zo ziet u ons rouleren over beide vestigingen gedurende de week.

Om het geheel te benadrukken zullen wij per 1 augustus 2023, verder gaan als Kennedy Apotheek, gevestigd aan de John F. Kennedyplein 2 te Purmerend.

Vanaf 1 augustus 2023 zal Kennedy Apotheek om 08:00uur open zijn i.p.v. 08:30uur.

Apotheek Wheermolen, gevestigd aan de Boeierstraat 38, zal verder gaan als uitdeelpost.

 

Wat houdt dit in?

Een uitdeelpost is officieel geen apotheek, maar een afhaallocatie als verlengde van een bestaand apotheek. Apotheek Wheermolen wordt dus alleen een afhaallocatie van Kennedy Apotheek.

Dit betekent dat al uw recepten, per 1 augustus 2023, automatisch verstuurd zullen worden naar de Kennedy apotheek. Uw medicatie zal dus ook klaarliggen in de Kennedy apotheek. Bent u van ons gewend dat u medicatie thuis wordt bezorgd? Dan zullen wij uiteraard zorgen dat het bij u thuis wordt geleverd.

 

Wilt u toch uw herhaalmedicatie in Apotheek Wheermolen blijven ophalen?

Geef dit aan bij onze medewerkers zodat wij dit in het systeem kunnen vastleggen. U kunt dan uw pakket maandag t/m vrijdag tussen 12:00-14:00uur ophalen. Tijdens deze beperkte openingstijden zal er een medewerker aanwezig zijn om u kant-en-klare pakket aan u af te leveren.

 

24uurs afhaalautomaat?

Afhaallocatie Wheermolen krijgt in de loop van de zomer ook een 24uurs afhaalautomaat in het voorportaal van de apotheek. Zo kunnen wij uw herhaalmedicatie voor u daarin klaarzetten. Als u hier gebruik van zou willen maken, geef dit aub aan bij onze medewerkers.

 

Waar haal ik mijn nieuwe medicatie straks op?

Uw recepten zullen per 1 augustus automatisch naar de Kennedy Apotheek gestuurd worden. Omdat het om nieuwe medicatie gaat, is begeleiding van de apotheek van belang.

Uw nieuwe medicatie zal dus in de Kennedy apotheek klaarliggen en NIET in Apotheek Wheermolen.

Wat gebeurt er met de samenwerking met de huisartsen en ziekenhuizen?

De samenwerking tussen onze apotheken (lees apotheker en assistenten) en de huisartsen en ziekenhuizen, zal onveranderd hetzelfde blijven. Achter de schermen zijn wij altijd één organisatie geweest en zullen wij net zo intensief voor u overleggen indien nodig. De zorgprocessen van de apotheek blijven hetzelfde. Alleen de logistieke mogelijkheden veranderen.

 

Wat gebeurt er met de medewerkers van Apotheek Wheermolen?

Zoals eerder benoemd, zijn wij achter de schermen altijd één organisatie en team geweest. De medewerkers van beide locaties hebben altijd gerouleerd over beide locaties. Vanaf 1 augustus 2023 zullen wij allemaal vanuit locatie Kennedy Apotheek gaan werken. Tijdens de beperkte openingstijden van afhaallocatie Wheermolen, zullen onze medewerkers dus ook rouleren.

 

Waarom wordt Apotheek Wheermolen alleen een afhaallocatie?

Wij willen als organisatie graag ons focus op onze zorgtaken gaan leggen. Dit kan alleen als wij ons logistieke proces, het klaarmaken en afleveren van medicatie, anders gaan indelen. Zo kan de apotheker meer focus krijgen op uw dossier en dus kijken wat zij voor u kan betekenen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het uitvoeren van medicatiebeoordelingen, het farmaceutische consult met uw apotheker en projecten waarin wij kijken naar uw diabeteszorg of valpreventie.

 

Heeft u nog vragen?

Loop binnen bij de apotheek en vraag één onze medewerkers!

Publicatiedatum: 06-06-2023